Historie

Nordisk Næringshus blev stiftet i 2006 af Owe Forsberg og Morten Nielsen.

Owe Forsberg er produktudvikler indenfor helsekostbranchen og har bl.a. patenteret en proces til behandling af bygkerner.

Morten Nielsen er idémand og har baggrund i ernæringsrigtig kost og fuldkornsprodukter.

Vores idé var ganske enkelt at udvikle brødprodukter med fokus på næringsværdi. Brødet skulle fungere som et sundt og nærende mellemmåltid i sig selv.

Det stod klart, at for at opnå optimal næringsværdi skulle der udelukkende benyttes hele, uraffinerede råvarer. Efter godt et års udviklingsarbejde, hvor vi eksperimenterede med mange forskellige korn og frø, satte vi i januar 2007 det særlige Næringsbrød i produktion.

Næringsbrød april 07, beskåret
Næringsbrød, april 2007

Næringsbrødet er baseret på spelt og den “glemte” kornsort byg, der udmærker sig ved sin mildhed og sin fine smag. Hertil kommer hele hasselnødder, mandler, hørfrø og solsikkekerner, som sikrer en god balance mellem protein, fedt og kulhydrat.

Næringsbrødet blev i løbet af 2007 præsenteret for en række københavnske universitets- og hospitalskantiner, hvor det snart blev en del af det faste sortiment.

I april 2008 indtrådte Ditte Nielsen i selskabet som afløser for Owe Forsberg, der ønskede at hellige sig sin anden, store interesse, nemlig opdyrkning af ungplanter i særlige bio-kuvøser. Vi fortsætter med at udvikle nye fødevarer i samarbejde med universitets- og hospitalskantiner ud fra dogmet om kun at benytte uraffinerede råvarer i vore produkter.

To nye produkter blev introduceret i slutningen af 2008, spelt-sandwichboller og spelt-suppeboller, og i 2009 kom et alternativ til kage, Næringstoppe, udviklet som led i et ernæringsprojekt for Rigshospitalets personalekantine.